Hyvät opiskelijat,

Valtioneuvosto on suositellut, että lukiokoulutus järjestetään edelleen etä- ja verkko-opetuksena sekä ohjattuna itseopiskeluna. Turun iltalukio järjestää loppukevään opetuksen valtioneuvoston suosittelemalla tavalla. Lähiopetusta ei siis järjestetä. Kesälukion kesäkuun kurssit järjestetään verkossa. Tiedotamme elokuun kurssien järjestämistavasta myöhemmin. Avaamme kuitenkin jo joitakin palveluja.

Syksyn ylioppilastutkintoon ilmoittautuminen

Syksyn tutkintoon ilmoittautuminen päättyy 5.6.2020. Tutkintotavoitteiset opiskelijat ilmoittautuvat etäohjauksessa opinto-ohjaajan kanssa (Anna-Mari Kiili lukion tutkintotavoitteiset opiskelijat ja Sirkku Anttonen ammatilliselta pohjalta kirjoittavat. Sirkku Anttonen jää lomalle 29.5.2020. Koulusihteeri Lii Puolakainen ottaa ilmoittautumisia vastaan.). Aika opinto-ohjaajalta varataan sähköpostilla tai Wilman kautta. Ilmoittautuminen on Wilmassa kohdassa Lomakkeet - Ilmoittautuminen ylioppilastutkintoon. Tarkista henkilö- ja yhteystietosi sekä täytä sitova ilmoittautuminen ja hajautussuunnitelma. Täytä kaikki tarvittavat tiedot (oikean oppimäärän (pitkä, keskipitkä tai lyhyt) koe, kokeen suoritusaika, kokeen pakollisuus ja ylimääräisyys) huolellisesti. Tarkista tiedot ja vahvista ne lopuksi. Huomaa, että ilmoittautuminen on sitova. Wilmassa tehty ilmoittautuminen ja tietojen vahvistaminen vastaa allekirjoitusta.

Erityisjärjestelyhakemukset on tehtävä viimeistään 11.5.2020. Jos olet hakemassa erityisjärjestelyjä luku- ja kirjoitustaidon vaikeuden (LUKI), sairauden tai vamman tai erityisen vaikean elämäntilanteen vuoksi, ota välittömästi yhteyttä apulaisrehtori Sami Peltoseen. Jos haet erityisjärjestelyjä vieraskielisyyden perusteella, ota yhteyttä koulusihteeri Lii Puolakaiseen.

Ylioppilastutkintolautakunta toimittaa kevään tutkinnon lopulliset tulokset lukioille tiistaina 12.5.2020 klo 9.00. Omiin tulostietoihin pääsee tutustumaan hieman kello yhdeksän jälkeen Wilmassa kohdassa Lomakkeet - Ylioppilaskirjoitukset. Ylioppilastutkintolautakunta on antanut asiaa koskevan tiedotteen.

Kirjasto ottaa vastaan lainattuja oppikirjoja

Koulumme kirjasto ottaa vastaan lainattuja oppikirjoja ja palauttaa panttirahoja maanantaina 18.5.2020, tiistaina 19.5.2020 ja keskiviikkona 20.5.2020 klo 16.30-18.00. Kirjasto palvelee mainittuina aikoina katutason kansliatiloissa. Emme toistaiseksi anna kirjoja lainaksi.

Kanslian asiakaspalvelu on avoinna rajoitetusti

Kansliamme asiakaspalvelu on avoinna 18.-20.5.2020 ja 25.-28.5.2020 klo 14.00-16.30.

Ylioppilaslakkien ja todistusten jako

Turun opiskelijain tukisäätiö lahjoittaa ylioppilaslakin ja lyyran Turun iltalukiosta ylioppilaaksi valmistuville. Jotta lakit saadaan toimitettua ajoissa, pyydämme ilmoittamaan lakin koon sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. viimeistään perjantaina 15.5.2020.

Ylioppilaslakit ja todistukset jaetaan Turun iltalukion kansliassa (Eskelinkatu 4, katutaso) perjantaina 29.5.2020 porrastetusti.

• Kello 10-13 lakit ja todistukset jaetaan ylioppilaille, joiden sukunimen ensimmäinen kirjain on A-M.
  • Kello 13-16 lakit ja todistukset jaetaan ylioppilaille, joiden sukunimen ensimmäinen kirjain on N-Ö.

Pyydämme ottamaan henkilöllisyystodistuksen (passi, ajokortti, henkilökortti tai kuvallinen KELA-kortti) valmiiksi saamanteille paikalle saavuttaessa, jotta jako sujuisi mahdollisimman joustavasti. Tarkempia ohjeita annamme paikan päällä. Kyseessä on vain lakkien ja todistusten noutotilaisuus, ei juhla. Paikalle ei ole välttämätöntä saapua heti jakoajan alkamisen jälkeen.

Jos yllä mainittu aika ei sovi, pyydämme ottamaan yhteyttä sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja sopimaan muusta menettelystä.

Ylioppilaiden juhla

Perinteistä lakkiaisjuhlaa ei voida keväällä järjestää. Juhlimme kevään uusia ylioppilaita, olosuhteiden salliessa, Turun VPK:n talolla (Eskelinkatu 5) perjantaina 28.8.2020 klo 17.00 alkaen. Juhlaan ovat lämpimästi tervetulleita kevään ylioppilaat, sukulaiset ja ystävät. Pyydämme uusia ylioppilaita ottamaan ylioppilaslakkinsa mukaan tilaisuuteen.

Rehtorien tervehdys ylioppilaille julkaistaan perjantaina 29.5.2020 klo 17 myöhemmin määriteltävässä paikassa.

Aurinkoista kesän odotusta kaikille!

Sami Peltonen, apulaisrehtori