Hyvä kokelas,

Syksyn ylioppilastutkinto alkaa maanantaina 14.9.2020 kemian ja terveystiedon kokeella. Tutkinnon toimeenpanossa noudatetaan ylioppilastutkintolautakunnan (YTL) koronavirusepidemian vuoksi antamien erillisten määräysten lisäksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) antamia suosituksia sovellettuna paikallisiin olosuhteisiin. Pyrimme järjestämään ylioppilastutkinnon kokeet siten, että esimerkiksi kokelaiden väliset etäisyydet pidetään mahdollisimman suurina.

On tärkeää, että jokainen huolehtii omalla vastuullaan olevista asioista. Jos jossakin asiassa on epäselvyyttä, kannattaa asia hoitaa kuntoon hyvissä ajoin ennen koetilaisuuteen saapumista. Kysymyksiä käytännön asioita koskien voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Koepäivät ja suorituspaikat Turun iltalukiossa

Ylioppilastutkinnon koepäivät löydät tästä. Kokeet alkavat maanantaina 14.9.2020.

Kokeet suoritetaan Turun VPK:n talossa (Eskelinkatu 5). Poikkeuksena ovat muut pitkät vieraat kielet kuin englanti (espanja, ranska, saksa ja venäjä), jotka suoritetaan Puolalanmäen lukiossa (Puutarhakatu 5).

Turun VPK:n talossa on käytössä useita kirjoitussaleja, jotta kokelaat voidaan sijoittaa istumaan mahdollisimman väljästi.

Koeaika

Kokeeseen on saavuttava klo 7.45 mennessä. Lyhyiden kielten kokeeseen voi saapua klo 8.00 asti. Kokeet alkavat klo 9.00 ja koeaika on kuusi tuntia. Kokeesta saa poistua aikaisintaan klo 12.00. Jos YTL on myöntänyt kokelaalle lisäaikaa, koeaika on yhteensä kahdeksan tuntia.

Toimintaohjeita erityisesti koronavirusepidemiaan liittyen - Tule vain terveenä kokeeseen!

• Koronavirustilanne edellyttää kaikilta vastuullista toimintaa. Tarpeettomien kontaktien välttämiseksi on tärkeää, että jokainen huolehtii asioiden hoitamisesta omalta osaltaan.
  • Kokeeseen saa tulla vain terveenä. Turun iltalukio ei voi lähtökohtaisesti tarjota erityisjärjestelyjä tapauksissa, joissa kokelaalla on tai hänen epäillään saaneen koronavirustartunnan.
  • Jos olet saanut tai epäilet saaneesi koronavirustartunnan, ota yhteyttä apulaisrehtori Sami Peltoseen kokeeseen osallistumisen arvioimiseksi. Jokainen tapaus arvioidaan erikseen. Esimerkiksi jos kokeeseen osallistuminen ei ole välttämätöntä, suositeltava toimintamalli on hakea ilmoittautumisen mitätöintiä YTL:ltä. Yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai kiireellisissä tapauksissa puhelimitse 050 4323 669. Jos et saa heti vastausta, jätä tekstiviesti ja kerro koko nimesi ja asiasi.
  • Koetilanteessa suositellaan itse hankitun maskin tai visiirin käyttöä. Näiden oikeaa käyttöä on syytä harjoitella etukäteen.
  • Koesaleissa on saatavana käsihuuhdetta, käsipyyhkeitä ja nenäliinoja. Samoin WC-tiloissa. Käsien huolelliseen pesuun ja desinfiointiin on syytä kiinnittää erityistä huomiota.
  • Oikeaan yskimis- ja niistämistekniikkaan on syytä kiinnittää huomiota. Ensisijaisesti yskitään ja niistetään kertakäyttöiseen nenäliinaan ja toissijaisesti hihaan tai kainaloon.
  • Ennen koetta ja kokeen päättämisen jälkeen on vältettävä kokoontumista yhteen. Ennen koetta olevalla tauolla voi oleskella koko VPK:n talon avoimissa tiloissa. Kokeen päätyttyä ei saa jäädä oleskelemaan Turun VPK:n talolle.

Etäopiskelusuositus

Turun kaupungin lukiot suosittelevat ylioppilastutkintoon osallistuville etäopiskelua tutkinnon kokeiden päättymiseen saakka.

Käytännön ohjeita kokelaille

Täydelliset ylioppilastutkintoa koskevat määräykset ja ohjeet ovat YTL:n verkkosivuilla osoitteessa www.ylioppilastutkinto.fi.

Tiivistelmän yleisistä ylioppilastutkintoa koskevista asioista löydät tästä. Koulukohtaisen muistilistan käytännön asioista löydät tästä.

Turussa 1.9.2020

Sami Peltonen, apulaisrehtori