Hyvät iltalukiolaiset,

Syksyn ylioppilastutkinnon lopulliset tulokset on julkaistu Wilmassa kohdassa Lomakkeet. Tarkista omat tuloksesi ja ota tarvittaessa yhteyttä kansliaan. Ylioppilastutkintolautakunnan tiedotteessa on tarkempia ohjeita omiin suorituksiin tutustumiseen ja oikaisuvaatimuksen tekemiseen liittyen.

Ylioppilastutkintolautakunnan tiedote

Ylioppilaslakki ja kultainen lyyra

Turun opiskelijain tukisäätiö (TOT) lahjoittaa ylioppilaslakin ja kultaisen lyyran Turun iltalukiosta valmistuville, myös kaksoistutkinnon opiskelijoille. Jotta ehdimme hankkia oikean kokoisia lakkeja oikean määrän, ilmoita lakin koko koulusihteeri Lii Puolakaiselle viimeistään sunnuntaina 22.11.2020. Sähköposti on Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Voit halutessasi käydä sovittamassa lakkia kansliassa asiakaspalvelun aukioloaikoina eli maanantaista torstaihin klo 15-19.

Lakkiaisjuhla

Turun iltalukion lakkiaisjuhlaa vietetään Turun VPK:n talolla (Eskelinkatu 5) perjantaina 11.12.2020 klo 17.00 alkaen.

Pyrimme järjestämään juhlavan tilaisuuden terveysturvallisuus huomioon ottaen. Uusien ylioppilaiden lisäksi juhlaan ovat tervetulleita enintään kolme (3) vierasta ylioppilasta kohden.

Uusilla ylioppilailla on nimetyt paikat salin etuosassa. Yleisön istumapaikat ovat salin takaosassa, sivuilla ja parvella. Suosittelemme valitsemaan istumapaikan mahdollisimman väljästi ja käyttämään kasvomaskia tilaisuuden aikana. Tilaisuuteen voi saapua vain terveenä.

Lakitus tapahtuu siten, että jokainen lakitettava kutsutaan omalla vuorollaan näyttämölle, jossa annetaan ensin ylioppilastutkintotodistus ja painetaan päähän ylioppilaslakki. Kättely jää pois. Kun todistus ja lakki on annettu, palataan omalle paikalle. Tämän jälkeen seuraava lakitettava kutsutaan näyttämölle.

Paikalla on myös valokuvaaja, jonka kanssa voi sopia ylioppilaskuvan ottamisesta. Valokuvaajan sähköposti on Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Kevään 2021 ylioppilastutkintoon ilmoittautuminen

Ylioppilastutkintoon ilmoittaudutaan Turun iltalukiossa 30.11.2020 mennessä. Turun iltalukiossa ylioppilastutkinnon kokeisiin voivat tulevana keväänä lähtökohtaisesti osallistua vain iltalukion omat opiskelijat ja Turun ammatti-instituutin kaksoistutkinto-opiskelijat. Myös Turun iltalukiossa aikaisemmin opiskelleet voivat tiedustella mahdollisuutta osallistua ylioppilastutkinnon kokeisiin.

Ylioppilastutkinnon kokeet järjestetään pääsääntöisesti Turun VPK:n talolla (Eskelinkatu 5). Joitakin kokeita voi olla Turun iltalukiossa (Eskelinkatu 4). Tarkoista suorituspaikoista ja mahdollisista tarkentavista ohjeista tiedotetaan myöhemmin.

Koronavirusepidempia voi aiheuttaa muutoksia ennakkotietoihin. Tämän vuoksi tiedotteiden seuraaminen on erityisen tärkeää. Ylioppilastutkintolautakunta päivittää omia koronaan liittyviä ohjeitaan tarpeen vaatiessa.

Koko ylioppilastutkinnon suorittavat opiskelijat

Tutkintotavoitteiset opiskelijat ilmoittautuvat opinto-ohjaajan kanssa koulussa tai etänä Teamsissa (Anna-Mari Kiili, lukion tutkintotavoitteiset opiskelijat ja Sirkku Anttonen, ammatilliselta pohjalta kirjoittavat sekä aineopiskelijat). Aika opinto-ohjaajalta varataan sähköpostilla tai Wilman kautta. Ilmoittautuminen on Wilmassa kohdassa Lomakkeet - Ilmoittautuminen ylioppilastutkintoon. Tarkista henkilö- ja yhteystietosi sekä täytä sitova ilmoittautuminen ja hajautussuunnitelma. Täytä kaikki tarvittavat tiedot (oikea oppimäärä (pitkä, keskipitkä tai lyhyt) koe, kokeen suoritusaika, kokeiden pakollisuus ja ylimääräisyys) huolellisesti. Tarkista tiedot ja vahvista ne lopuksi. Huomaa, että ilmoittautuminen on sitova. Wilmassa tehty ilmoittautuminen ja tietojen vahvistaminen vastaa allekirjoitusta.

Korottajat ja täydentäjät

Tutkintonsa arvosanoja korottavat tai tutkintoaan täydentävät ilmoittautuvat itsenäisesti Wilmassa. Ilmoittautuminen on Wilmassa kohdassa Lomakkeet - Ilmoittautuminen ylioppilastutkintoon. Tarkista henkilö- ja yhteystietosi sekä täytä sitova ilmoittautuminen. Täytä kaikki tarvittavat tiedot (oikea oppimäärä (pitkä, keskipitkä tai lyhyt) koe, kokeen suoritusaika, kokeiden pakollisuus ja ylimääräisyys) huolellisesti. Tarkista tiedot ja vahvista ne lopuksi. Huomaa, että ilmoittautuminen on sitova. Wilmassa tehty ilmoittautuminen ja tietojen vahvistaminen vastaa allekirjoitusta. Ota tarvittaessa yhteyttä koulusihteeri Lii Puolakaiseen.

Erityisjärjestelyhakemukset

Erityisjärjestelyjä ylioppilastutkinnossa voi hakea lukemisen ja kirjoittamisvaikeuden (LUKI), sairauden tai vamman, vieraskielisyyden sekä erityisen vaikean elämäntilanteen perusteella. Erityisjärjestelyjä koskevat hakemukset on lähetettävä YTL:ään viimeistään 30.11.2020. Myöhästyneitä hakemuksia ei mahdollisesti voida ottaa huomioon kevään tutkinnossa. Jos aiot hakea erityisjärjestelyjä, ota yhteyttä apulaisrehtori Sami Peltoseen joko Wilman tai sähköpostin kautta.

Koepäiviä on muutettu

Ylioppilastutkintolautakunta on päättänyt muuttaa kevään 2021 tutkinnon koepäiviä. Reaalikoepäiviä on yhteensä neljä ja matematiikan eri oppimäärien kokeet ovat omina päivinään.

Kevään 2021 koepäivät

Lämpimät onnittelut kaikille uusille ylioppilaille!

Turussa 12.11.2020

Sami Peltonen, apulaisrehtori