Hyvä kokelas,

Syksyn ylioppilastutkinto alkaa maanantaina 13.9.2021 äidinkielen ja kirjallisuuden lukutaidon kokeella. Tutkinnon toimeenpanossa noudatetaan ylioppilastutkintolautakunnan (YTL) koronavirusepidemian vuoksi antamien erillisten määräysten lisäksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) antamia suosituksia sovellettuna paikallisiin olosuhteisiin. Pyrimme järjestämään ylioppilastutkinnon kokeet terveysturvallisesti. Esimerkiksi kokelaiden väliset etäisyydet pyritään pitämään mahdollisimman suurina.

On tärkeää, että jokainen huolehtii omalla vastuullaan olevista asioista säntillisesti. Oman ja läheisten terveyden turvaaminen on tärkeintä. Jos jossakin ylioppilastutkintoon liittyvässä asiassa on vielä epäselvyyttä, asia kannattaa hoitaa kuntoon hyvissä ajoin ennen koetilaisuuteen saapumista. Kysymyksiä käytännön asioista voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Koepäivät ja suorituspaikat Turun iltalukiossa

Ylioppilastutkinnon koepäivät löydät tästä. Kokeet alkavat maanantaina 13.9.2021.

Kokeet suoritetaan Turun VPK:n talossa (Eskelinkatu 5).

Turun VPK:n talossa on käytössä useita koesaleja. Kokelaiden tarkka sijoittelu eri koesaleihin selviää koepäivän aamuna. Istumajärjestyksen löydät VPK:n talosta useasta paikasta.

Koeaika

Kokeeseen on saavuttava klo 7.45 mennessä. Lyhyiden kielten kokeeseen voi saapua klo 8.00 asti. Kokeet alkavat klo 9.00 ja koeaika on kuusi tuntia. Kokeesta saa poistua aikaisintaan klo 12.00. Jos YTL on myöntänyt kokelaalle lisäaikaa, koeaika on yhteensä kahdeksan tuntia.

Toimintaohjeita erityisesti koronavirusepidemiaan liittyen - Tule vain terveenä kokeeseen!

Omaehtoinen karanteeni

Sosiaalisia kontakteja kannattaa välttää ja vähentää ennen ylioppilastutkintoa ja sen aikana. Ylioppilastutkintolautakunta suosittelee kymmenen päivän omaehtoista karanteenia ennen kokeiden alkua.

Käytännön ohjeita kokelaille

Täydelliset ylioppilastutkintoa koskevat määräykset ja ohjeet ovat YTL:n verkkosivuilla osoitteessa www.ylioppilastutkinto.fi.

Tiivistelmän yleisistä ylioppilastutkintoa koskevista asioista löydät tästä. Koulukohtaisen muistilistan käytännön asioista löydät tästä.

Seuraa aktiivisesti tiedotusta verkkosivuiltamme ja Wilmasta.

Pysykää terveinä ja suunnatkaa kohti kokeita rauhallisesti ja määrätietoisesti. Onnea ja menestystä syksyn tutkintoon.

Turussa 31.8.2021

Sami Peltonen, rehtori