Hyvät opiskelijat,

Koronavirustilanne on kehittynyt suotuisasti ja tartunnat ovat vähentymässä. Voimme siis jatkaa toistaiseksi lähiopetuksessa. Epidemia ei ole kuitenkaan ohi vaan meidän on edelleen jaksettava noudattaa terveysturvallisuuteen liittyviä ohjeita.

Kesälukio

Ilmoittautuminen kesäkursseille on käynnistynyt. Voit ilmoittautua kursseille verkkosivujemme kautta. Yhden kurssin hinta on 40 euroa. Elokuun kurssit ovat tutkintotavoitteisille opiskelijoillemme maksuttomia. Näille kursseille ilmoittaututaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Osallistuminen verkkokursseille ulkomailta

Turun kaupungin opetuksen verkkopalveluihin kohdistui huhtikuussa tietomurtoepäily. Varotoimenpiteenä Turun kaupunki ja Tiera ovat estäneet pääsyn opetuksen verkkopalveluihin ulkomaisista IP-osoitteista. Tämän vuoksi verkkokursseille osallistuminen ulkomailta käsin ei toistaiseksi ole mahdollista. Tilanteen kestosta ei ole tietoa. Asia kannattaa ottaa huomioon opintojen suunnittelussa.

Ilmoittautuminen syksyn 2021 ylioppilastutkintoon

Syksyn 2021 ylioppilastutkintoon ilmoittaudutaan Turun iltalukiossa ajalla 1.5.-4.6.2021. Turun iltalukiossa ylioppilastutkinnon kokeisiin voivat tulevana syksynä lähtökohtaisesti osallistua vain lukion omat opiskelijat (nykyiset ja entiset) ja Turun ammatti-instituutin kaksoistutkinto-opiskelijat.

Kevään ylioppilastutkinnon lopulliset tulokset julkaistaan 18.5.2021. Kevään tutkintoon osallistuneet kokelaat ilmoittautuvat syksyn tutkintoon vasta tulosten saapumisen jälkeen.

Ylioppilastutkinnon kokeet järjestetään pääsääntöisesti Turun VPK:n talossa (Eskelinkatu 5). Joitakin kokeita voi olla Turun iltalukiossa (Eskelinkatu 4). Tarkoista suorituspaikoista ja mahdollisista tarkentavista ohjeista tiedotetaan myöhemmin. Syksyn tutkinnon koepäivät on julkaistu ylioppilastutkintolautakunnan sivuilla.

Koronavirusepidempia voi aiheuttaa muutoksia ennakkotietoihin. Tämän vuoksi tiedotteiden seuraaminen on erityisen tärkeää. Ylioppilastutkintolautakunta päivittää omia koronaan liittyviä ohjeitaan tarpeen vaatiessa.

Syksyn tutkintoon liittyvät infotilaisuudet

ovat maanantaina 10.5.2021 klo 15.30 koulun suurluokassa (pohjakerros, rakennuksen satamanpuoleinen pääty) ja klo 18.00 verkossa. Linkki infotilaisuuteen julkaistaan lähempänä tilaisuutta koulumme verkkosivuilla.

Koko ylioppilastutkinnon suorittavat opiskelijat

Tutkintotavoitteiset opiskelijat ilmoittautuvat opinto-ohjaajan kanssa sopimuksen mukaan etänä tai paikan päällä (Anna-Mari Kiili, lukion tutkintotavoitteiset opiskelijat ja Sirkku Anttonen, ammatilliselta pohjalta osallistuvat sekä aineopiskelijat). Aika opinto-ohjaajalta varataan sähköpostilla tai Wilman kautta. Ilmoittautuminen on Wilmassa kohdassa Lomakkeet - Ilmoittautuminen ylioppilastutkintoon. Tarkista henkilö- ja yhteystietosi sekä täytä sitova ilmoittautuminen ja hajautussuunnitelma. Täytä kaikki tarvittavat tiedot (koe, oppimäärä (pitkä, keskipitkä tai lyhyt), kokeen suoritusaika (syksy 2021), kokeiden pakollisuus ja ylimääräisyys) huolellisesti. Tarkista tiedot ja vahvista ne lopuksi. Huomaa, että ilmoittautuminen on sitova. Wilmassa tehty ilmoittautuminen ja tietojen vahvistaminen vastaa allekirjoitusta.

Korottajat ja täydentäjät

Tutkintonsa arvosanoja korottavat tai tutkintoaan täydentävät ilmoittautuvat itsenäisesti Wilmassa. Ilmoittautuminen on Wilmassa kohdassa Lomakkeet - Ilmoittautuminen ylioppilastutkintoon. Tarkista henkilö- ja yhteystietosi sekä täytä sitova ilmoittautuminen. Täytä kaikki tarvittavat tiedot (koe, oppimäärä (pitkä, keskipitkä tai lyhyt), kokeen suoritusaika (syksy 2021), kokeiden pakollisuus ja ylimääräisyys) huolellisesti. Tarkista tiedot ja vahvista ne lopuksi. Huomaa, että ilmoittautuminen on sitova. Wilmassa tehty ilmoittautuminen ja tietojen vahvistaminen vastaa allekirjoitusta. Ota tarvittaessa yhteyttä koulusihteeri Lii Puolakaiseen.

Erityisjärjestelyhakemukset

Erityisjärjestelyjä ylioppilastutkinnossa voi hakea lukemisen ja kirjoittamisvaikeuden (LUKI), sairauden tai vamman, vieraskielisyyden sekä erityisen vaikean elämäntilanteen perusteella. Erityisjärjestelyjä koskevat hakemukset on lähetettävä YTL:ään viipymättä. Jos aiot hakea erityisjärjestelyjä, ota yhteyttä apulaisrehtori Sami Peltoseen joko Wilman tai sähköpostin kautta.

Lakkiaisjuhla

Kevään lakkiaisjuhla järjestetään Turun VPK:n talossa (Eskelinkatu 5) perjantaina 4.6.2021 klo 17.00 alkaen ilman yleisöä. Vain lakitettavat voivat osallistua tilaisuuteen paikan päällä. Tilaisuus lähetetään suoratoistona YouTubessa. Ylioppilaaksi valmistuva voi vaihtoehtoisesti osallistua ensi syksyn lakkiaisjuhlaan.

Turun opiskelijain tukisäätiö lahjoittaa kaikille Turun iltalukiosta ylioppilaaksi valmistuville ylioppilaslakin ja kultaisen lyyran. Jotta saamme hankittua ylioppilaslakit ajoissa, ilmoita lakin koko viimeistään torstaina 20.5.2021 sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Voit käydä sovittamassa lakkia kansliassamme sen aukioloaikoina. Ilmoita myös, osallistutko lakkiaisjuhlaan vai tuletko noutamaan ylioppilastodistuksen ja ylioppilaslakin kansliasta 7.6.2021 alkaen.

Tarkemmat valmistumiseen liittyvät ohjeet julkaisemme myöhemmin.

Kanslian asiakaspalvelu

Kanslian asiakaspalvelu on avoinna maanantaista torstaihin klo 15-19. Kannattaa suosia asiointia puhelimitse 02 2629 882 tai sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Kirjasto

Kirjastomme palvelee luokassa 409 maanantaisin klo 16.15-17.00. Viidennessä jaksossa kirjat pitää palauttaa 28.5.2021, jos ei toisin sovita.

Kahvila

Kahvila Popina avaa ovensa maanantaina 3.5.2021 klo 15.30. Popina on avoinna opetuspäivinä klo 15.30-17.50. Vain korttimaksu. Tervetuloa herkullisille ostoksille!

Iloista vappua kaikille! Nautitaan kevään juhlasta reippaasti ulkoillen ja maltillisesti herkkujen ääressä viipyillen.

Turussa 30.4.2021

Sami Peltonen, apulaisrehtori