Opintotarjonta lukuvuonna 2021-2022

Ohessa on lukuvuoden 2021-2022 tarjontamme. Pienet muutokset ovat vielä mahdollisia.

Tutkintotavoitteinen opiskelu on maksutonta. Aineopiskelu maksaa 50-150 euroa riippuen opintojaksojen määrästä. Yksi opintojakso maksaa 50 euroa, 2-5 opintojaksoa yhteensä 100 euroa ja 6 tai enemmän yhteensä 150 euroa.

Aineopiskelumaksua ei peritä Turun kaupungin ylläpitämien lukioiden (Kerttuli, Klassillinen, Luostarivuoren lyseo, Puolalanmäki ja TSYK sekä Katedralskolan i Åbo) opiskelijoilta eikä Turun ammatti-instituutin nuorilta tutkintotavoitteisilta opiskelijoilta.

Lisätietoa saat sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Tervetuloa mukaan oppivaan joukkoomme!

Lähiopinnot

Verkko-opinnot

Lukiostartin (perusopetus) tarjotin

Muutoksia uuden lukuvuoden alkaessa

Aikuislukion uudet opetussuunnitelmat tulevat voimaan 1.8.2021. Opetussuunnitelmauudistus tuo mukanaan uusia käsitteitä: Kurssi muuttuu opintojaksoksi, joka muodostuu yhdestä tai useammasta moduulista, joka puolestaan tarkoittaa pienempää asiakokonaisuutta. Jakso muuttuu periodiksi, koeviikko arviointiviikoksi ja palautuspäivä palautepäiväksi.

Opintojen laajuutta kuvataan jatkossa opintopisteillä. Yksi vanha kurssi vastaa kahta opintopistettä. Aikuislukion koko oppimäärän laajuus on jatkossa 88 opintopistettä, joka vastaa 44 kurssia.

Suurin osa uusista opintojaksoista vastaa vanhoja kursseja niin sisällöltään kuin numeroinniltaankin. Osa opintojaksoista kuitenkin poikkeaa laajuudeltaan vanhoista kursseista. Suurin osa opintojaksoista on laajuudeltaan 2 opintopistettä, mutta tarjolla on myös 1, 3 ja 4 opintopisteen laajuisia opintojaksoja.

Epäselvissä tilanteissa kannattaa kysyä oppiaineen opettajalta ja opinto-ohjaajalta neuvoa. Tarvittaessa rehtori ratkaisee, mitä opintojaksoja opiskelijan on siirtymätilanteessa suoritettava.

Turun iltalukion työajat ja opetusjärjestelyt säilyvät pääpiirteissään ennallaan. Lukuvuodessa on viisi periodia, jotka päättyvät arviointiviikkoon ja palautepäivään. Opintojaksot ovat opintotarjottimessa. Lähiopetusta ja verkko-opetusta varten on omat opintotarjottimensa. Verkossa opetettavien opintojaksojen kokeet järjestetään jaksoissa 2, 3 ja 5.

 Päivitetty 21.6.2021