Verkko-opinnot

Verkossa opetettaville opintojaksoille ilmoittaudutaan suoraan opettajan sähköpostiin sen jälkeen, kun iltalukioon opiskelijaksi ilmoittautuminen on hoidettu. Opettaja on oman opintojaksonsa paras asiantuntija.

Tutkintotavoitteinen verkko-opiskelu on maksutonta. Myös Turun kaupungin ylläpitämissä päivälukioissa opiskelevat ja Turun ammatti-instituutin kaksoistutkinnossa opiskelevat voivat osallistua verkko-opintoihin maksutta. Kesälukiossa opiskelu on maksullista.

Opintojakson katsotaan alkavan siitä hetkestä, kun opiskelija ilmoittautuu opettajalle. Oppimisalustana on Moodle. Sen käyttöön tarvittavan salasanan voi pyytää osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., kun olet ilmoittautunut koulun opiskelijaksi. Varaudu siihen, että tunnuksen saaminen voi kestää ruuhka-aikoina muutaman työpäivän. Moodlen lisäksi käytetään myös muita ohjelmia.

Opintojaksolle on ilmoittauduttava periodin kahden ensimmäisen viikon aikana. Kokeeseen pääsee ainoastaan, jos on suorittanut vaadittavat tehtävät.

Turun iltalaukiossa tarjotaan huomattava osa lukion opintojaksoista verkko-opiskeluna. Uutuutena verkossa ovat pitkä matematiikka sekä lyhyiden kielten (espanja, italia, saksa, ranska ja venäjä) 1. ja 2. kurssit. Valtakunnallisia syventäviä opintojaksoja tarjotaan Länsi-Suomen läänin aikuislukioiden yhteistarjottimella. Katso tarkempia ohjeita Länsi-Suomen aikuislukioiden opettajista ja yhteystiedoista sekä mahdollisista maksuista osoitteesta www.lse.fi.

Huomaa, että verkko-opintojen tarjonta lukuvuoden aikana vaihtelee. Turun iltalukion järjestämät opintojaksot ovat tarjolla pääsääntöisesti koko lukuvuoden, mutta opintojakson koe järjestetään periodeissa 2, 3 ja 5. Lyhyiden kielten verkko-opintojaksot tarjotaan periodeissa 3-5 (ranska periodeissa 2-5).