FINNISH FOR FOREIGNERS – SUOMEA VIERASKIELISILLE

Finnish for Foreigners on suomen kielen opetusta maahanmuuttajille, joilla on oleskelulupa ja jotka eivät saa kielen opetusta muualta. Näitä suomen kielen kursseja on yhteensä kymmenen. Kaikkien kurssien suorittaminen kestää kaksi vuotta. Opiskelija voi suorittaa myös osan kursseista.

Kurssit alkavat alkeista kerran vuodessa. Kurssit FINN1–FINN5 ovat alkeiskursseja. FINN1-kurssi lähtee taitotasolta A0, ja vuoden aikana edetään taitotasolle A1.3/A2.1. Kurssit pidetään tiistaisin ja torstaisin klo 16.15–17.35.

Kurssit FINN6–FINN10 ovat jatkokursseja. FINN6-jatkokurssi lähtee taitotasolta A2.1. Useimmat opiskelijat ovat FINN10-kurssin lopussa taitotasolla A2.2, jotkut jo tasolla B1.1. Kurssit pidetään tiistaisin ja torstaisin klo 17.50–19.10.

Opetus järjestetään normaalisti lähiopetuksena. Kuitenkin jos koronatilanne vaatii, siirrytään etäopetukseen. Kurssit sisältävät opetuksen lisäksi kurssikokeet. Kurssilla on paljon kotitehtäviä. Pääasiallisena oppimateriaalina on oppikirja, jonka opiskelija ostaa itse. Lisämateriaalit ovat ilmaisia, ja ne opettaja laittaa sähköiselle alustalle Moodleen.

24.8.2021 alkaville kursseille FINN1 ja FINN6 ilmoittaudutaan Turun iltalukion luokassa 407 (Eskelinkatu 4, 4. kerros) tiistaina 17.8. ja keskiviikkona 18.8.2021 klo 16.00–18.00. Opettaja haastattelee lyhyesti uudet opiskelijat ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautumisen yhteydessä on esitettävä Kela-kortti tai vastaava. Yksi kurssi maksaa 50 euroa, vuoden kaikki kurssit 100 euroa. Kurssit maksetaan ilmoittautumisen jälkeen joko verkkopankissa tai koulun kansliassa.

Myöhemmin alkaville kursseille voi ilmoittautua ennen jokaisen jakson alkua. Ota silloin yhteys opettajaan sähköpostitse: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Lämpimästi tervetuloa oppimaan suomea!

***

Finnish for Foreigners are courses in the Finnish language. They are especially planned for immigrants who have residence permit and who do not get any other education in the Finnish language. We offer ten courses in Finnish as a second language.

The education in the Finnish language starts from the beginning once a year. Courses are held on Tuesdays and Thursdays. School will start as per normal with traditional classroom learning. However should the Covid-19 situation change, we may have to transition to remote learning. Courses FINN1–FINN5 are at 4.15–5.35pm and courses FINN6–FINN10 are at 5.50–7.10 pm. Studying all courses will take two years. The student can also study some of the courses. One course costs 50 euros, all courses of the year cost 100 euros.

The registration in courses FINN1 and FINN6 which begin in August 24th, will take place on Tuesday 17th of August and Wednesday 18th of August 2021 at 4.00-6.00 pm in the classroom 407 (4th floor) of the Upper Secondary School for Adults in Turku (Turun iltalukio, Eskelinkatu 4). The teacher interviews the new students briefly upon registration. You can also sign up for the later courses before a new course will start. All the applicants must have Social Insurance Institution -card (KELA-kortti) or passport when they register for these language courses.