Lukion päättötodistus

Aikuislukion päättötodistukseen vaaditaan 44 aikuisten lukiokoulutuksen opetussuunnitelman mukaista kurssia. Mikäli opiskelija tulee suoraan päivälukiosta iltalukioon jatkamaan opintojaan, tehdään jokaiselle erikseen hyväksiluku. Vähimmäiskurssimäärä on 48, mutta kurssimäärä voi olla tätä suurempikin. Alle 18-vuotiaana lukio-opinnot aloittaneelta vaaditaan mm. neljä kurssia taito- tai taideaineita.

Aikuislukioon vaaditaan 18-vuoden ikä. Erityisestä syystä voidaan rehtorin luvalla ottaa alle 18-vuotiaskin. Lukio-opinnot voi aloittaa minkä jakson alussa tahansa. Jaksoja on lukuvuoden aikana viisi. Lukion kesto (1-4 vuotta) riippuu aikaisemmista opinnoista.

Aikuislukion  tuntijako on linkin takana. Täältä löytyvät iltalukion ja päivälukion kurssivastaavuudet. Kursseja järjestetään niin lähi- kuin verkko-opetuksenakin.

Maahanmuuttajien opiskelu lukiossa noudattaa kaikilta osin samoja sääntöjä kuin syntyperäisten suomalaistenkin. Ylioppilaskirjoituksissa voi tehdä vieraskielisyysanomuksen, joka saattaa vaikuttaa arviointiin.